Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Israelin paluu

Jesajan kirjan luvussa 14 on kuvaus Israelin kansan paluusta omaan maahansa.

Israel perustettiin uudelleen vuonna 1948 toukokuussa ja siitä lähtien ovat israelilaiset muuttaneet omaan maahansa ja muutto jatkuu voimistuen vuosi vuodelta.

Jumalan kutsu on nyt voimassa ja sitä myös noudatetaan. Jumalan kutsut ovat joskus melko rajuja muistutuksia siitä, että Hänen tahtoaan on syytä noudattaa.

Euroopan maissa on ollut viime aikoina monenlaisia hyökkäyksiä ja terroritekoja juutalaisia kohtaan. Näiden tapahtumien jälkeen monet ovatkin lähteneet oikeaan ja alkuperäiseen kotimaahansa ja näin totelleet Jumalan kutsua.

 

Tällä sivulla on myös mainittu Baabel, josta wikipedia ilmoittaa seuraavaa:

Babylon eli Baabel oli suuri ja merkittävä kaupunki Mesopotamiassa. Se sijaitsi Eufratin varrella nykyisen Al Hillahin kaupungin paikalla Irakissa, noin 94 kilometriä Bagdadista lounaaseen.

 

Jes. 14:1.

Israel palaa omaan maahansa

HERRA armahtaa Jaakobia, valitsee vielä Israelin ja asettaa israelilaiset heidän omaan maahansa. Muukalaiset liittyvät heihin ja yhdistyvät Jaakobin heimoon.

(viittaukset:

Jes. 56:3. Älköön muukalainen, joka on liittynyt HERRAN joukkoon, sanoko: "Varmasti HERRA erottaa minut kansastaan." Älköönkä kuohittu sanoko: "Minähän olen kuiva puu."

Jes. 56:6. Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet HERRAN kansaan palvellakseen häntä ja rakastaakseen HERRAN nimeä, ollakseen hänen palvelijoitaan - kaikki, jotka varovat saastuttamasta sapattia ja pysyvät minun liitossani)

 

2. Kansat tuovat heidät heidän omaan maahansa. Israelin heimo saa heidät HERRAN maassa omikseen, palvelijoiksi ja palvelijattariksi. Näin he vangitsevat vangitsijansa ja vallitsevat käskijöitään.

(viittaukset:

Jes. 61:5. Vieraat paimentavat teidän laumojanne, muukalaiset ovat peltomiehiänne ja viinitarhureitanne.)

 

3. Pilkkalaulu Baabelin kuninkaan kukistumisesta

Sinä päivänä, jona HERRA päästää sinut rauhaan vaivastasi, ahdingostasi ja siitä kovasta työstä, jota sinulla teetetään,

4. sinä virität tämän pilkkalaulun Baabelin kuninkaasta: 

"Kuinka onkaan käskijästä tullut loppu, tullut loppu sortamisesta!

5. HERRA on katkaissut jumalattomien sauvan, vallanpitäjien vitsan,

(viittaukset:

Jes. 9:3. Sillä heidän kuormansa ikeen, heidän hartioitaan lyövän kepin ja heidän käskijänsä sauvan sinä särjet niin kuin Midianin päivänä (Tuom. 7:22. Gideon voittaa midianilaiset

Kun noihin kolmeensataan soofar-torveen puhallettiin, HERRA käänsi midianilaisten miekat toisiaan vastaan koko leirissä, ja he pakenivat Beet-Sittaan asti Sereraan päin, Tabbatin luona olevan Aabel-Meholan rantaan saakka.)

 

6. joka vimmoissaan löi kansoja, löi lakkaamatta, joka vihaa täynnä alisti kansakuntia, vainosi armottomasti.

7. Koko maa on saanut levon ja rauhan, ihmiset puhkeavat riemuun.

8. Sypressitkin ilakoivat sinun vuoksesi ja Libanonin setrit sanovat: 'Kun sinä makaat maassa, kukaan ei nouse tänne meitä hakkaamaan.'

9. Tuonela tuolla alhaalla on liikkeellä sinun vuoksesi, se ottaa sinut vastaan, kun tulet. Se panee liikkeelle kuolleitten henget sinun tähtesi, kaikki maan johtokauriit, se nostattaa valtaistuimiltaan kaikki kansojen kuninkaat.

10. Kaikki he lausuvat sinulle: 'Sinustakin on tullut yhtä heikko kuin meistä, olet tullut meidän kaltaiseksemme.'

11. Alas tuonelaan on syösty sinun loistosi, sinun harppujesi helinä. Vuoteena allasi ovat madot, peitteenäsi toukat.

(viittaukset:

Job. 21:26. Samalla tavoin he käyvät levolle maahan, ja madot peittävät heidät.)

 

12. Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika? Kuinka oletkaan maahan syösty, sinä kansojen valtias!

13. Sinä sanoit sydämessäsi: 'Minä nousen taivaaseen, minä korotan istuimeni Jumalan tähtiä korkeammalle ja istun kokoontumisvuorelle, perimmäiseen pohjolaan.

14. Minä nousen pilvien yläpuolelle, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.'

15. Mutta tuonelaan sinut on syösty, perimmäiseen kuiluun.

16. Ne, jotka sinut näkevät, katsovat sinua pitkään, tarkastelevat sinua: 'Onko tämä se mies, joka järisytti maata, vapisutti valtakuntia,

17. joka teki maanpiirin autiomaaksi ja hävitti sen kaupungit eikä päästänyt vankeja kotiin?'

18. Kaikki kansojen kuninkaat lepäävät kunniassa, kukin kammiossaan.

19. Mutta sinut on viskattu kauas haudastasi kuin inhottu vesa. Olet peittynyt surmattujen, miekalla lävistettyjen ja kiviseen kuoppaan suistuneiden, alle. Sinä olet kuin tallattu raato.

20. Et sinä saa liittyä heihin haudassa, sillä sinä olet maasi hävittänyt, kansasi tappanut. Ei ikinä enää mainita pahantekijöiden siementä.

21. Pankaa kuntoon teurastuspenkki hänen lapsilleen heidän isiensä pahojen tekojen tähden, etteivät he nousisi ottamaan omakseen maata ja täyttäisi maanpiiriä kaupungeilla."

 

22. Baabel lakaistaan pois

Minä nousen heitä vastaan, sanoo HERRA Sebaot, ja hävitän Baabelilta nimen ja jäännöksen, perilliset ja jälkeläiset, sanoo HERRA.

(viittaukset:

Job. 18:19. Ei jää häneltä vesaa eikä versoa kansansa keskuuteen, ketään ei jää jäljelle hänen asuntoihinsa.

Ps. 21:11. Sinä hävität maasta heidän hedelmänsä 

ja heidän jälkeläisensä ihmisten joukosta.

Ps. 37: 28. Sillä HERRA rakastaa oikeutta

eikä hylkää hurskaitaan.

Heidät varjellaan ikuisesti,

mutta jumalattomien jälkeläiset hävitetään.)

 

23. Minä teen siitä pöllöjen perintömaan, vetisen rämeen. Minä lakaisen sen pois hävityksen luudalla, sanoo HERRA Sebaot.

24. Herra musertaa Assurin

HERRA Sebaot on vannonut näin: Totisesti, niin kuin olen ajatellut, niin tapahtuu, minkä olen päättänyt, se toteutuu:

25. Minä murskaan Assurin maassani ja tallaan hänet vuorillani, niin että hänen ikeensä heltiää kansani päältä ja hänen kuormansa kirpoaa heidän hartioiltaan.

(viittaukset:

Jes. 37:36. Sanheribin tappio ja kuolema

Niin HERRAN enkeli lähti liikkeelle ja löi Assurin leirissä kuoliaaksi satakahdeksankymmentäviisituhatta miestä. Kun varhain aamulla noustiin, huomattiin, että ne kaikki olivat kuolleet.)

 

26. Tämä on päätös, päätetty kaikesta maasta. Tämä on käsi, ojennettu kaikkien kansojen yli.

27. Sillä HERRA Sebaot on päättänyt - kuka sen tyhjäksi tekee? Hänen kätensä on ojennettu - kuka sen torjuu?

(viittaukset:

Job. 9:12. Jos hän tempaa käsiinsä, kuka voi häntä estää? Kuka voi sanoa hänelle: 'Mitä sinä teet?'

Jes. 43:13. Tästedeskin minä olen sama. Ei kukaan voi vapauttaa minun kädestäni. Minä toimin, kuka sen estää?

Dan.4:32. Kaikki maan asukkaat ovat tyhjän veroiset. Hän tekee taivaan joukoille ja maan asukkaille niin kuin tahtoo. Ei ole ketään, joka pidättäisi hänen kättään ja sanoisi hänelle: Mitä sinä teet?')

 

28. Filistean tuomio, Siionin pelastus

(Filistealaiset (hepreaksi ‏פלשתים‎, p'lishtim) olivat vanhan ajan Israelin viholliskansa.)

 

Kuningas Aahaksen kuolinvuonna tuli tämä sanoma:

(viittaukset:

2. Kun. 16:20. Sitten Aahas meni lepoon isiensä luo, ja hänet haudattiin isiensä viereen Daavidin kaupunkiin. Hänen poikansa Hiskia tuli kuninkaaksi hänen jälkeensä.

2. Aik. 28:27. Sitten Aahas meni lepoon isiensä luo, ja hänet haudattiin kaupungin muurien sisäpuolelle Jerusalemiin, sillä häntä ei viety Israelin kuninkaiden hautoihin. Hänen poikansa Hiskia tuli kuninkaaksi hänen jälkeensä.)

 

29. Älä iloitse, Filistea - kaikki, mitä sinussa on - siitä, että sauva, joka sinua löi, on murtunut. Käärmeen jälkeläisestä kasvaa kyy, ja sen hedelmä on lentävä tulinen käärme.

(viittaukset:

Jer. 47:1. Tuho uhkaa filistealaisia

Herran sana filistealaisia vastaan. Se tuli profeetta Jeremialle ennen kuin farao valloitti Gazan.

2. "Näin sanoo HERRA: Katso, vedet nousevat pohjoisesta, ja niistä tulee tulvavirta. Ne tulvivat yli maan ja kaiken mitä siinä on, yli kaupungin ja sen asukkaiden. Ihmiset huutavat apua, kaikki maan asukkaat vaikeroivat.

3. Kun kuuluu vihollisen (”hänen”) oriitten kavioiden töminä, sen vaunujen jyrinä ja rattaiden ryske, isät eivät käänny auttamaan lapsiaan, sillä heidän kätensä ovat hervottomat.

4. Tulee päivä, joka tuhoaa kaikki filistealaiset. Tyyrolta ja Siidonilta häviävät kaikki jäljelle jääneet auttajat. Herra tuhoaa filistealaiset, Kaftorin saarelta tulleiden jäännöksen.

5. Kaljuus tulee Gazan osaksi, Askelon on hävitetty – se, mitä siitä oli jäljellä laaksossa. Kuinka kauan vielä viiltelet ihoasi?

6. Voi, HERRAN miekka, etkö jo vihdoin lepää? Mene takaisin tuppeesi, taltu ja ole hiljaa.

7. Kuinka se voisi levätä, kun Herra on sille käskyn antanut? Askelonia ja meren rantaa kohti hän on sen suunnannut."

Hes. 25:15. Tuomio filistealaisille

"Näin sanoo Herra, HERRA: Filistealaiset ovat toimineet kostonhimoisesti. Halveksunta sielussaan ikimuistoisen vihansa ajamina he ovat kostaneet julmasti tuhotakseen.

16. Sen tähden, näin sanoo Herra, HERRA: Katso, minä ojennan käteni filistealaisia vastaan ja hävitän kreetit. Minä tuhoan ne, jotka ovat jäljellä meren rannikolla.

17. Minä panen toimeen heidän keskuudessaan ankaran koston ja rankaisen heitä kiivaudessani. Kun minun kostoni kohtaa heitä, he tulevat tietämään, että minä olen HERRA.")

 

30. Kurjista kurjimmat löytävät laitumen, ja köyhät saavat levätä turvassa, mutta sinun juuresi minä näännytän nälkään, ja sinun jäännöksesi surmataan.

31. Valita portti! Huuda kaupunki! Menehdy pelkoon, koko Filistean maa! Sillä pohjoisesta nousee savupatsas. Yksikään ei erkane vihollisen riveistä.

32. Ja mitä vastataan vieraan kansan lähettiläille? HERRA on perustanut Siionin, ja hänen kansansa kurjat saavat sieltä turvan.

(viittaukset:

Ps. 87:1. Siion, Jumalan kaupunki

Koorahilaisten psalmi, laulu.

Pyhille vuorille perustamaansa kaupunkia)

 

Sivun alkuun

©2020 Israelin paluu | IISAIN VESA JEESUS - suntuubi.com