Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Siipien surina

Historiallista taustaa wikipedian sivulta koskien Kuusin (Kush) maata:

Nubia eli Kush oli Ylä-Egyptin eteläpuolella sijaitseva maa. Sen asukkaat, nubialaiset, olivat pääasiassa mustia afrikkalaisia.

Sana ”Nubia” tulee egyptin kielen kultaa tarkoittavasta sanasta ”nub”.

Egypti valloitti Nubian noin vuonna 1500 eaa. Se kuitenkin menetti alueen hallinnan, kun Egyptin uusi valtakunta sortui 1080 eaa.

Nubiaan muodostui tällöin Kusilaisvaltio. Se pystyi esimerkiksi hyökkäämään Egyptiin vuonna 728 eaa. Silloin Egyptiä hallitsi nuubialaisdynastia, johon kuuluvia hallitsijoita olivat muun muassa Kashta, Piye ja Taharqa.

 

Jesajan kirjan luku 18:

 

Herran sana Kuusin lähettiläille

Voi siipien surinan maata, joka on tuolla puolen Kuusin (<Kuus>in valtakunnan keskus oli nykyisen Sudanin alueella.) jokien,

2. joka lähettää sanansaattajat virralle, ruokoveneissä vesille! Lähtekää, te nopeat sanansaattajat, vartevan ja kiiltäväihoisen kansan luo, lähellä ja kaukana pelätyn kansan, väkevän valloittajakansan luo, jonka maata joet halkovat.

3. Kaikki maanpiirin asukkaat, te, jotka asutte maan päällä, katsokaa, milloin viiri nostetaan vuorille, ja kuunnelkaa, kun soofar-torveen puhalletaan.

4. Sillä näin on HERRA minulle sanonut: "Minä pysyn hiljaa ja katselen asunnostani. Olen kuin hehkuva helle auringon paistaessa, kuin kastepilvi korjuuajan helteessä."

5. Ennen viininkorjuuta, kun kukinta on lopussa ja kukasta on tullut kypsyvä rypäle, köynnökset leikataan oksaveitsellä, varret katkotaan ja hävitetään.

6. Kaikki ne jätetään vuorten petolintujen ja maan eläinten haltuun. Petolinnut siellä viettävät kesää, ja kaikenlaiset maan eläimet siellä talvehtivat.

7. Siihen aikaan tuodaan lahja HERRALLE Sebaotille. Sen tuo kookas ja kiiltäväihoinen kansa, lähellä ja kaukana pelätty kansa, väkevä sortajakansa, jonka maata joet halkovat. Lahja tuodaan siihen paikkaan, jossa asuu HERRAN Sebaotin nimi: Siionin vuorelle.

(viitteet:

Ps. 68: 2. Nouskoon Jumala, hajaantukoot hänen vihollisensa,

hänen vihamiehensä paetkoot hänen kasvojensa edestä.)

 

Sivun alkuun

©2020 Siipien surina | IISAIN VESA JEESUS - suntuubi.com