Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Assur

Jesajan kirja luku 20 jatkaa asioita Egyptin ja Kuusin osalta:

 

Assur valloittaa Egyptin ja Kuusin

 

Sinä vuonna, jona tartan (<Tartan> oli Assyrian armeijan ylipäällikön arvonimi.) tuli Assurin kuninkaan Sargonin lähettämänä Asdodiin ja ryhtyi taisteluun sitä vastaan ja valloitti sen,

(viitteet:

2. Kun. 18: 17. Jerusalemin piiritys

Assurin kuningas lähetti Laakiksesta ylipäällikkönsä, hovinsa ylieunukin ja ylimmän juomanlaskijansa (Arameankielisen arvonimen, <rav- sake>, merkitys ei ole selvä.) suuren sotajoukon kanssa Jerusalemiin kuningas Hiskiaa vastaan. He lähtivät liikkeelle ja tultuaan Jerusalemiin he pysähtyivät Yläaltaan vesijohdon luo, joka on Pyykinpesijänkedolle vievän tien varrella.)

 

2. HERRA puhui Jesajan, Aamotsin pojan, kautta. Hän sanoi: "Mene ja riisu säkkipuku lanteiltasi ja vedä kengät jalastasi." Jesaja teki niin: kulki kolme vuotta vaatteitta ja avojaloin.

3. Sitten HERRA sanoi: "Niin kuin palvelijani Jesaja on kolme vuotta kulkenut vaatteitta ja avojaloin, merkiksi ja enteeksi Egyptille ja Kuusille,

(viitteet:

Hes. 12:11. Sano: Minä olen ennusmerkkinä teille. Niin kuin minä tein, niin heillekin tehdään: heidän on mentävä vankeina pakkosiirtolaisuuteen.)

 

4. niin on Assurin kuningas kuljettava sotavankeja Egyptistä ja pakkosiirtolaisia Kuusista, nuoria ja vanhoja, alastomina ja avojaloin, takapuolet paljaina - Egyptin häpeä!

5. Silloin kauhistuvat ja häpeävät ne, jotka olivat panneet toivonsa Kuusiin, ja joiden ylpeyden aiheena oli Egypti.

(viitteet:

Jes 30:2. Minulta kysymättä he lähtevät kulkemaan Egyptiä kohti hakeutuakseen faraon turviin, etsiäkseen suojaa Egyptin varjosta.

Jes. 36:6. Sinähän luotat Egyptiin, tuohon murtuneeseen ruokosauvaan, joka tunkeutuu sen käteen, joka siihen nojaa, ja lävistää sen. Sellainen on farao, Egyptin kuningas, kaikille, jotka luottavat häneen.)

 

6. Tämän rantamaan asukkaat sanovat sinä päivänä: "Katso, miten on käynyt sen, johon me panimme toivomme ja jonka turviin me pakenimme apua saamaan pelastuaksemme Assurin kuninkaan käsistä. Kuinka me pääsisimme pakoon?"

 

Sivun alkuun

©2020 Assur | IISAIN VESA JEESUS - suntuubi.com