Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sinä päivänä

Kaikki todella tapahtuu sinä päivänä, jota emme ole vielä eläneet.

Jesajan kirjan luku 27 on viimeinen lopun aikojen ilmestyksiä käsittelevä luku. Luvussa 24 oli yksi sinä päivänä kohta, samoin kuin luvuissa 25 ja 26. Luvussa 27 sinä päivänä; esiintyy sitä vastoin neljä kertaa, jolloin näitä paikkoja on yhteensä seitsemän.

Tämä seitsemän on todella merkittävä määrä ja sen tärkeys täytyy korostetusti ymmärtää Herran lähettämänä ilmestyksenä.

 

1. Sinä päivänä HERRA vaatii tilille Leviatanin, liukkaasti pakenevan käärmeen, Leviatanin, kiemurtelevan käärmeen. Hän lyö sitä terävällä, suurella ja vahvalla miekallaan. Hän tappaa meressä olevan lohikäärmeen.

(viitteet:

Job. 40: 25. Herra loi Leviatanin

"Voitko vetää ongella ylös Leviatanin tai pitää siimalla aloillaan sen kielen?

Ilm. 20: 2. Hän otti kiinni lohikäärmeen, sen vanhan käärmeen, joka on Paholainen ja Saatana, sitoi sen tuhanneksi vuodeksi

3. ja heitti sen syvyyteen, jonka hän sulki ja lukitsi sinetillä lohikäärmeen jäljestä, ettei se enää eksyttäisi kansoja, kunnes ne tuhat vuotta ovat kuluneet loppuun. Tämän jälkeen se on päästettävä irti vähäksi aikaa.)

 

2. Israelin paluu ja uudistus

Sinä päivänä sanotaan: "Ihana viinitarha! Laulakaa siitä!"

(viite:

Jes. 5:1. Israel on Herran viinitarha

Minä tahdon laulaa ystävästäni, rakkaan ystäväni laulun hänen viinitarhastaan. 

Ystävälläni oli viinitarha hedelmällisellä vuorenrinteellä.)

 

3. "Minä, HERRA, olen sen vartija, minä kastelen sitä kaiken aikaa. Öin ja päivin minä vartioin sitä, ettei mikään sitä vahingoittaisi.

(viitteet:

Ps. 121: 4. Katso, hän, joka Israelia varjelee, ei torku eikä nuku.

Matt. 21: 33. Vertaus viinitarhan vuokraajista

(Mark. 12:1-12; Luuk. 20:9-19)

"Kuulkaa toinen vertaus. Oli eräs mies, talonisäntä, joka istutti viinitarhan, ympäröi sen aidalla, koversi siihen viinikuurnan ja rakensi tornin. Sitten hän vuokrasi sen viljelijöille ja matkusti ulkomaille.

Joh. 15:1. Viinipuu ja oksat

"Minä olen tosi viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.)

 

4. Vihaa minulla ei ole. Olisipa vain orjantappuroita ja ohdakkeita sotimassa minua vastaan, niiden kimppuun kävisin ja polttaisin ne kaikki tyynni –

(viite:

Jes 10:17. Israelin valkeus on oleva tuli, Israelin Pyhä on liekki, joka polttaa ja kuluttaa sen ohdakkeen ja orjantappuran samana päivänä.)

 

5. kaikki, jotka eivät antaudu minun turviini eivätkä tee rauhaa minun kanssani, tee rauhaa minun kanssani."

6. Tulevina aikoina Jaakob juurtuu, Israel kukkii ja kukoistaa. Koko maanpiiri on täynnä sen hedelmää.

(viite:

Jes. 37: 31. Juudan heimon pelastuneet - ne jotka ovat jääneet jäljelle - tekevät taas juurta alaspäin ja hedelmää ylöspäin.)

 

7. Löikö hän sitä, niin kuin sen lyöjiä lyötiin? Tapettiinko se, niin kuin sen tappajat tapettiin?

8. Karkottamalla, pois lähettämällä, sinä sitä rankaisit. Hän pyyhkäisi sen pois kovalla myrskyllään itätuulen päivänä.

(viitteet:

Jer. 18: 17. Kuin itätuuli minä hajotan heidät vihollisen edessä. Selkäni minä näytän heille, en kasvojani heidän onnettomuutensa päivänä."

Jer. 30: 11. Minä olen sinun kanssasi, sanoo Herra, ja pelastan sinut. Totisesti, minä teen lopun kaikista kansoista, joiden sekaan olen sinut hajottanut, mutta sinusta minä en loppua tee. En minä kuitenkaan jätä sinua rankaisematta vaan kuritan sinua oikeudenmukaisesti.

Jer. 46: 28. Sinä palvelijani Jaakob, älä pelkää, sanoo Herra, sillä minä olen sinun kanssasi. Minä teen lopun kaikista kansoista, joiden sekaan olen sinut karkottanut, mutta sinusta minä en loppua tee. En minä kuitenkaan jätä sinua rankaisematta vaan kuritan sinua oikeuden mukaan.")

 

9. Sen tähden Jaakobin pahat teot sovitetaan niin, että hän tekee kaikista alttarikivistä murskattujen kalkkikivien kaltaisia. Se on hänen syntiensä poistamisen täysi hedelmä. Enää eivät kohoa aserat eivätkä suitsutusalttarit.

(viitteet:

Jes. 17: 7. Sinä päivänä ihminen luo katseen Luojaansa, ja hänen silmänsä katsovat Israelin Pyhään.

Jes. 30: 22. Niin sinä pidät saastaisena veistettyjen jumalankuviesi hopeapäällystä ja valettujen jumalankuviesi kultakuorta. Sinä viskaat ne pois kuin kuukautisista saastuneen vaatteen, sinä sanot niille: "Ulos!"

Jes. 31: 7. Sinä päivänä jokainen teistä hylkää hopeiset ja kultaiset epäjumalansa, jotka on käsillään valmistanut tehdäkseen syntiä.)

 

10. Autiona on varustettu kaupunki, se on hylätty asuinpaikka, asumaton kuin autiomaa. Vasikat siellä käyvät laitumella, siellä ne makailevat, sieltä ne kalvavat viimeisenkin vesan.

11. Kun oksat kuivuvat, ne taitetaan; naiset tulevat ja virittävät niistä valkean. Ei sillä kansalla ole ymmärrystä. Sen vuoksi sen tekijä ei sitä armahda, sen Luoja ei sitä sääli.

12. Sinä päivänä HERRA karistaa tähkistä jyvät maahan Eufratvirrasta aina Egyptin puroon asti, ja teidät poimitaan yksitellen, te israelilaiset.

13. Sinä päivänä puhalletaan suureen soofar-torveen. Silloin tulevat Assurin maahan kadonneet ja Egyptin maahan karkotetut, ja kumartuvat HERRAN eteen pyhällä vuorella Jerusalemissa.

(viite:

Jes. 11: 11. Herra kokoaa kansansa Israelin

Sinä päivänä Herra ojentaa kätensä toisen kerran hankkiakseen omakseen kansansa jäännöksen, joka on jäljellä Assurissa ja Egyptissä, Patroksessa, Kuusissa (Kuusin, hepr. <Kuus>in valtakunnan keskus oli nykyisen Sudanin alueella.) ja Eelamissa, Sinearissa, Hamatissa ja meren saarilla.)

 

Sivun alkuun

©2020 Sinä päivänä | IISAIN VESA JEESUS - suntuubi.com