Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Messias ja hänen valtakuntansa

Profeetta Jesaja on saanut kirjoitettavakseen paljon tulevaisuuden asioita, joita hän ei ole itse saanut nähdä.

Olemme ajassa, jolloin monet Jesajan saamat profetian sanat alkavat toteutua.

Jakeessa 12 viitataan muihin lampaisiin kuin Israelin omiin.

Me suomalaiset olemme pääasiassa näitä muita lampaita, joihin jakeessa viitataan.

 

Nämä kirjoitukset lähtevät liikkeelle Jesajan kirjan luvusta 11.

 

Mutta Iisain kannosta nousee verso, ja vesa puhkeaa sen juurista.

(viittaukset muissa Raamatun kohdissa:

Jes. 53:2. Hän kasvoi Herran edessä kuin vesa, kuin juurivesa kuivasta maasta. Ei ollut hänellä komeutta eikä kauneutta. Me näimme hänet, mutta hänellä ei ollut hahmoa, johon olisimme mieltyneet.

 Jer. 23:5. Daavidin vanhurskas vesa

"Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä herätän Daavidille vanhurskaan vesan. Hän hallitsee kuninkaana ja menestyy, hän toteuttaa oikeuden ja vanhurskauden maassa.

Jer. 23:33. Herran taakka

"Kun tämä kansa tai profeetta tai pappi kysyy sinulta: 'Mikä on Herran ennustus', niin sano heille: 'Mikä ennustus? Ja HERRAN vastaus on: Minä heitän teidät pois.')

 

2. Hänen päällään lepää HERRAN Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, taidon ja voiman henki, tiedon ja HERRAN pelon henki.

3. HERRAN pelko on hänen ilonsa. Ei hän tuomitse silmämitalla eikä jaa oikeutta korvakuulolta,

4. vaan hän tuomitsee köyhien asiat vanhurskaasti ja jakaa oikein oikeutta maan nöyrille. Suunsa sauvalla hän lyö maata, surmaa jumalattomat huultensa henkäyksellä.

(viittaukset:

Job. 4:9. Jumalan henkäyksestä he hukkuvat, hänen vihansa tuulahduksesta he häviävät.

Hoos. 6:5. Sen tähden minä olen antanut teille iskuja profeettojen kautta, olen surmannut suuni sanoilla. Sinua kohtaava tuomio nousee kuin aamun valo.

2. Tess. 2:8. Silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa kirkkaudella.

Ilm. 2:16. Tee siis parannus! Ellet tee, minä tulen pian luoksesi ja sodin heitä vastaan suuni miekalla.)

 

5. Vanhurskaus on hänen kupeittensa vyö, totuus vyönä hänen lanteillaan.

(viittaukset:

Jes. 59:17. Hän puki ylleen vanhurskauden kuin haarniskan, hän pani päähänsä pelastuksen kypärän, hän pukeutui koston vaatteisiin ja verhoutui kiivauteen kuin viittaan.

Ef. 6:14. Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, pukeutuneina vanhurskauden haarniskaan,)

 

6. Silloin susi asuu karitsan kanssa ja pantteri makaa vohlan vieressä. Vasikka, nuori leijona ja syöttöhärkä kulkevat yhdessä, ja pieni poika paimentaa niitä.

(viittaukset:

Jes. 65:25. Susi ja karitsa käyvät yhdessä laitumella, leijona syö rehua kuin nauta, ja käärmeen ruokana on maan tomu. Ei missään minun pyhällä vuorellani tehdä pahaa eikä vahinkoa, sanoo Herra.

Hoos. 2:20. Sinä päivänä minä teen heidän hyväkseen liiton kedon eläinten, taivaan lintujen ja maan matelijoiden kanssa. Jousen, miekan ja sodan minä hävitän maasta ja annan heidän asua turvassa.)

 

7. Lehmä ja karhu käyvät samalla laitumella, niiden vasikat ja pennut makaavat vierekkäin. Leijona syö rehua kuin härkä.

8. Imeväinen leikkii kobran kolon luona, ja vieroitettu lapsi kurottaa kätensä kyyn onkaloon.

9. Missään minun pyhällä vuorellani ei tehdä pahaa eikä vahinkoa, sillä maa on täynnä HERRAN tuntemista, niin kuin vedet peittävät meren.

10. Sinä päivänä seisoo Iisain juurivesa kansojen viirinä. Kansat etsivät häntä, ja hänen asumuksensa on täynnä kunniaa.

(viittaukset:

Room. 15:12. Myös Jesaja sanoo: "On tuleva Iisain juurivesa, hän, joka nousee hallitsemaan pakanoita. Häneen pakanat panevat toivonsa."

Ilm. 5:5. Silloin yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke! Leijona Juudan heimosta, Daavidin juurivesa, on voittanut. Hän voi avata kirjan ja sen seitsemän sinettiä."

Ilm. 22:16. Minä, Jeesus, olen lähettänyt enkelini todistamaan teille tästä seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen sukuaan, se kirkas aamutähti.")

 

11. Herra kokoaa kansansa Israelin

Sinä päivänä Herra ojentaa kätensä toisen kerran hankkiakseen omakseen kansansa jäännöksen, joka on jäljellä Assurissa ja Egyptissä, Patroksessa, Kuusissa (hepr. <Kuus>in valtakunnan keskus oli nykyisen Sudanin alueella) ja Eelamissa, Sinearissa, Hamatissa ja meren saarilla.

12. Hän kohottaa viirin kansoille ja kokoaa Israelin karkotetut, Juudan hajalleen joutuneet hän kerää maan neljältä kulmalta.

(viittaukset:

5. Moos. 30:4. Vaikka sinut olisi karkotettu maan ääriin (taivaan ääriin), Herra, sinun Jumalasi, kokoaa ja noutaa sinut sieltäkin.

Joh. 10:16. Minulla on myös muita lampaita, jotka eivät ole tästä lammastarhasta. Niitäkin minun tulee johdattaa, ja ne kuulevat minun ääneni, ja on oleva yksi lauma ja yksi paimen.)

 

13. Silloin katoaa Efraimin kateus ja Juudasta häviävät ahdistajat. Efraim ei kadehdi Juudaa, eikä Juuda ahdista Efraimia.

14. Rinta rinnan he ryntäävät länteen filistealaisten maahan, yhdessä he ryöstävät idän miehiä. Edom ja Mooab joutuvat heidän käsiinsä, ammonilaiset heidän alamaisikseen.

15. HERRA tuhoaa Egyptin merenlahden ja kohottaa vihansa hehkussa kätensä virtaa vastaan, lyö sen hajalle seitsemäksi puroksi, niin että sen yli voi kulkea kengät jalassa.

(viittaukset:

Sak. 10:10. Minä tuon heidät takaisin Egyptin maasta ja kokoan heidät Assurista. Minä vien heidät Gileadin maahan ja Libanonille, eivätkä nekään riitä heille.)

 

16. Silloin on oleva valtatie hänen kansansa jäännökselle, joka on jäljellä Assurissa, niin kuin oli Israelia varten silloin, kun se lähti Egyptin maasta.

(viittaukset:

2. Moos. 14:29. Mutta israelilaiset kulkivat meren poikki kuivaa maata pitkin, ja vesi oli muurina sekä heidän oikealla että vasemmalla puolellaan.

Miika 7:15. Niin kuin lähtönne päivinä Egyptin maasta minä annan teidän nähdä ihmeitä.)

 

Sivun alkuun

©2020 Messias ja hänen valtakuntansa | IISAIN VESA JEESUS - suntuubi.com